Kazada yaşamını yitiren otomobil sürücüsü Orhan Kemal Yayla ile araçtaki Nilüfer Tekiner, Elmas Yayla, Tuğçe Tekiner, Yağmur Türkmen, Tülay Türkmen ve Cemile Yayla'nin cenazeleri, Boyabat 75. Yıl Devlet Hastanesi morgundan alınarak Durağan ilçesindeki İsmail Bey Camisi'ne getirildi.

Buradaki törene, ölenlerin yakınları, Sinop Valisi Ahmet Cengiz, Sinop milletvekilleri Mehmet Ersoy ve Engin Altay, İl Emniyet Müdürü Şeref Aytekin ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenazeler, ikindi vakti kılınan cenaze namazlarının ardından şehir mezarlığında toprağa verildi.

Bu arada, sürücü Orhan Kemal Yayla'nın, yanındakiler ile Sinop Cezaevi'nde bir suçtan 13 yıldır hükümlü bulunan babası Cemal Yayla'yı ziyarete gittiği öğrenildi. Baba Cemal Yayla da jandarma ekipleri gözetiminde cenaze törenine katıldı.

Dorsesine yüklenen iş makinesiyle Ayancık ilçesinden yola çıkan Fazıl Ay yönetimindeki 34 DJ 5146 plakalı tır, Boyabat ilçesi Akçakese mevkisinde kontrolden çıkmış, bu sırada tırın dorsesindeki iş makinesi, Sinop yönüne giden Orhan Kemal Yayla (26) yönetimindeki otomobilin üzerine devrilmişti. Kazada, sürücü Yayla ile otomobildeki Nilüfer Tekiner (29), Elmas Yayla (47), Tuğçe Tekiner (8), Yağmur Türkmen (3), Tülay Türkmen (23) ve Cemile Yayla (21) olay yerinde yaşamını yitirmişti.

Editör: Vitrin Haber