Türkeli ilçesinde jandarma tarafından silah kaçakçılığına yönelik gerçekleştirilen operasyonda çok sayıda ruhsatsız silah ile silah parçası ele geçirildi. 

Edinilen bilgiye göre jandarma tarafından gerçekleştirilen istihbarat çalışması neticesinde, Sinop İl Jandarma Komutanlığı ile Türkeli İlçe Jandarma Komutanlığı'nca ilçeye bağlı Alagöz köyü Bilgili Mahallesi'nde ikamet eden İ.E. ve H.E. isimli şahısların ev ve eklentilerinde arama yapıldı. 

Yapılan aramada; İ.E. adlı şahsın evinde; 5 adet ruhsatsız av tüfeği, 1 adet 7.65 mm çapında ruhsatsız tabanca, tabancaya ait şarjör, 9 adet 7.65 milimetre çapında fişek, 1 adet faturasız 9 milimetre çapında kurusıkı tabanca, 1 adet 6 lı toplu el yapımı tabanca, 1 adet kama, 1 adet kelebek bıçak, 3 adet av tüfeği namlusu ile 3 adet dipçik ele geçirildi. Şüpheli H.E.'nin evinde yapılan aramada ise; 7 adet ruhsatsız av tüfeği, 2 adet havalı tüfek, 2 adet av tüfeğine ait namlu ve ateşleme tertibatı ile çeşitli silah parçaları bulundu. Olayla ilgili İ.E ve H.E adlı şahıslar gözaltına alındı. Soruşturma sürüyor.
Editör: Vitrin Haber