Edinilen bilgiye göre; Sinop ili ve ilçelerinde enerji ve haberleşme nakil hatlarından kablo hırsızlığı olayları ile ilgili failleri tespit etmek amacıyla Sinop İl Jandarma Komutanlığı koordinesinde, Erfelek, Ayancık ve İl Merkez Jandarma Komutanlıklarınca bir süredir yürütülen başarılı istihbarat çalışmaları neticesinde kablo hırsızları takibe alındı. Ayancık ilçesine bağlı Uzunçam köyü dışında şüpheli bir araç ile gelen şahısların kablo kestiği bilgisi üzerine yapılan kontrolde bölgede 57 A.... plakalı minibüs durdurularak araçta arama yapıldı. Araçta kablo kesimi için kullanılan aletler ele geçirilirken, şüpheli K.. ve C.. adlı şahıslar yakalanarak gözaltına alındı.

Şüphelilerin ev ve eklentilerinde yapılan aramalarda 50 metre uzunluğunda telefon kablosu ele geçirilerek muhafaza altına alındı. Yakalanan şüphelilerden alınan ifadelerde 2017 yılı içinde Sinop il ve ilçelerinde meydana gelen 8 olayın failleri oldukları ve 2 bin 35 metre telefon kablosu ile 500 kilogram ağırlığında bakır kablo çaldıkları tespit edildi. Şüpheliler çıkartıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.  

Kablo hırsızlığı olayında her ihbarı değerlendiren jandarma ekipleri vatandaşların, suç ve suçlularla her türlü mücadele için gördükleri ve şüphelendikleri konuları 156 Alo Jandarma ihbar hattına bildirmelerini istedi.