Edinilen bilgiye göre; jandarma tarafından yürütülen istihbarat çalışmaları kapsamında ilçeye bağlı Karacaören köyünde ikamet eden M.I. adlı şahsın il dışından bağlantılı olduğu şahıslar aracığıyla yasa dışı yollardan temin ettiği silah ve mühimmatları para karşılığında sattığı tespit edildi.

Yapılan araştırmalarda şahsın elinde bulunduğu silah ve mermileri Karacaören köyünde ikamet ettiği evinde sakladığı, alıcısı olan şahısların buraya gelerek silahlara baktıkları ve pazarlık konusunda anlaştıkları, ayrıca şahsın Paşalıoğlu köyünde ve yaylasında da bir evinin bulunduğu tespit edilmesine üzerine şahsın faaliyetleri takibe alındı.
 
Boyabat Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan arama kararı ile sabah saat 07.00 sıralarında M.I. adlı şahsın Karacaören ve Paşalıoğlu köylerindeki evlerinde yapılan aramalarda; 4 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet kuru sıkı tabanca, 8 adet tabanca şarjörü, 259 adet tabanca fişeği, 7 adet kuru sıkı tabanca fişeği, 1 adet av tüfeği, 1 adet el yapımı bıçak ve 1 adet mermer sütun ele geçirildi.Jandarma tarafından gözaltına alınan M.I, yapılan sorgusu ardından yargılanmak üzere adli makamlara sevk edildi. Soruşturma sürüyor.