Sinop polisi tarafından yakalanan ve birçok ilde girdikleri evlerden binlerce liralık hırsızlık yaptıkları belirlenen 4 kişilik çete üyesi çıkartıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu. Yapılan aramalarda çok sayıda çalıntı eşya ile, hırsızlıkta kullanılan malzemeler ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Sinop başta olmak üzere Samsun, Kastamonu, Çankırı ve Gaziantep'te birçok eve girerek hırsızlık yaptıkları öne sürülen çeteyi Sinop İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri takibe aldı. Çete üyelerinin Sinop'a giriş yaptığını tespit eden polis, Ayancık-Erfelek kavşağında yaptığı yol kontrolünde şahısları kiraladıkları araçla birlikte yakaladı. Gözaltına alınan B.A. (38), N.A, Y.K. ve F.A. adlı şahısların hakkında yapılan tahkikatte zanlıların; Sinop il merkezinde 11, Boyabat'ta 1, Kastamonu'da 2, Samsun'da 2, Çankırı'da 1 ve Gaziantep'te da 2 olmak üzere toplam 19 evden hırsızlık olayı gerçekleştirdikleri tespit edildi. 

Ayrıca Kastamonu ile Taşköprü ilçesinde şahısların ikametlerinde yapılan aramada ise hırsızlık olaylarında kullandıkları; Bir adet muç, bir adet tornavida, bir adet sivri uçlu saplama, bir adet düz tornavida, bir adet pense, bir adet orta çekiç, iki adet inşaat eldiveni, bir adet bere, Bir adet P. Berette Cal 7,65mm barette marka tabanca, bu tabancaya ait şarjör ve içerisinde 7 adet 7,65mm çaplı MKÊ yapımı dolu fişek, bir adet MKEK mod.3 7,65mm fatih 13 marka tabanca, bu tabancaya ait şarjör ve içerisinde 7 adet 7,65 mm çapında MKE yapımı dolu fişek (Kastamonu ilinden önceki tarihte kapı göbeği kırmak suretiyle ikametten hırsızlık olayında çalınmış olduğu tespit edildi), dört adet kol saati ele geçirildi.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüpheliler çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece 3 şahıs il merkezinde 1 şahıs Boyabat ilçesinde tutuklanarak ceza evine teslim edildi. 


Editör: Vitrin Haber