Sinop'ta 12 Mayıs Perşembe günü, Sosyal Doku Vakfı Onursal Başkanı İlahiyatçı Yazar Nurettin Yıldız’ın vermesi planlanan konferansı protesto eden eylemciler ile polis arasında arbede yaşanmış, ardından konferans iptal edilmişti.

Olaylar ardından başlatılan soruşturma kapsamında, Sinop Barış ve Demokrasi Platformu üyesi olduğu belirtilen ve KESK Dönem Sözcüsü Metin Gürbüz'ün de aralarında olduğu 17 kişi polis tarafından akşam saatlerinde gözaltına alındı. CMK'nın 91 maddesi gereğince, 2911 sayılı yasaya muhalefet suçlamasıyla savcılık talimatıyla gözaltına alınan şahıslar Sinop İl Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Gözatı sayısı bu gün 19'a yükseldi. 

Emniyette sorguları tamamlanan platform üyelerinden KESK Dönem Sözcüsü Metin Gürbüz ile birlikte 18 kişi, sabah saatlerinde Atatürk Devlet Hastanesi'nde yapılan sağlık kontrolü ardından gruplar halinde Sinop Adliyesi'ne getirildi.

Şahıslardan 11'i tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilirken, diğer 8 kişi denetimli serbestlik şartıyla serbest bırakıldı. 

​Bu arada adliye önünde toplanan platform üyelerinin yakınları ve arkadaşları, şahısların adliyeye getirilişleri sırasında alkışlarla tezahüratta bulundu. Gözaltına alınanların yakınları ve arkadaşları Adliye önünde bekleyişlerini sürdürürken, poliste çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.



 
Editör: Vitrin Haber