Sinop'un Boyabat ilçesinde, sobadan sızan gazdan zehirlenerek yaşamını yitiren Zeynep Kara'nın (25) cenazesi toprağa verildi. 

Ankara Adli Tıp Merkezi'nde otopsisi yapılan Kara'nın cenazesi, Camii Kebir Mahallesi'ndeki Beyazıt Cami önüne getirildi.

Burada yatsı vakti kılınan cenaze namazının ardından Kara'nın cenazesi, Boyabat Şehir Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenaze defnedildiği sırada Kara'nın eşi İbrahim Kara, "Ben sizin için yaşıyor, sizin için çalışıyordum. Ben siz olmadan yaşayamam, sana doyamadan beni bırakıp gidiyorsun Zeynep" diyerek gözyaşı döktü.

Karbonmonoksit gazından etkilenen Kara'nın 2 yaşındaki oğlu Yiğit Can Kara'nın ise sevk edildiği Ankara Dr. Sami Ulus Kadın Doğum, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

Önceki gün Camii Kebir Mahallesi'nde yaşayan Nazmiye Kara, aynı evde yaşadıkları gelini Zeynep Kara ile 2 yaşındaki torunu Yiğit Can Kara'nın kaldığı odadan ses gelmeyince odaya girmiş, baygın halde bulduğu ve ambulansla Boyabat Devlet Hastanesine kaldırılan anne ile oğlunun sobadan sızan gazdan zehirlendikleri belirlenmişti. Burada yapılan müdahaleye rağmen anne Zeynep Kara kurtarılamamış, oğlu Yiğit Can Kara ise Sinop Atatürk Devlet Hastanesine sevk edilmişti.

AA
Editör: Vitrin Haber