Boyabat ilçesinde Osman Taşçı, eşini öldürme suçundan hükümlü ağabeyi Hüseyin Taşçı'nın 19 ay önce cezaevinden izinli ayrıldığını ve bir daha geri dönmediğini belirterek, ağabeyinin hayatından endişe ettiğini söyledi.
Paşalıoğlu köyünde yaşayan Osman Taşçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen şubat ayında Tekirdağ Muratlı Açık Cezaevi'nde kalan ağabeyini ziyarete gittiğinde ağabeyinin bir yıl önce firar ettiğini öğrendiğini ve büyük şaşkınlık yaşadığını belirtti.

Ağabeyi Hüseyin Taşçı'nın, 2003 yılında ikinci eşini öldürme suçundan 30 yıl hapis cezasına çarptırıldığını, son olarak Tekirdağ Muratlı Açık Cezaevi'nde cezasını çektiğini ifade eden Taşçı şöyle konuştu:

"Normal şartlarda ağabeyim 1,5 yıl sonra tahliye edilecekti, dışarı çıktığında arayacağı ilk kişi benim ama kendisinden haber alamıyoruz, hayatından endişe ediyorum. Benim yanıma geleceğini belirterek 19 ay önce bir haftalık ev izni almış. Ağabeyimi ziyarete gittiğimde firar ettiğini söylediler. İnanamadım. Ağabeyim neden firar etsin? Etse, benden başka gideceği kimsesi yok. Hayatından endişe ettiğimi belirterek ağabeyimin kayıp olarak aranması için cumhuriyet savcılığına delikçe verdim ama olumlu yanıt alamadım."

Ağabeyinin firar ettiğine inanmadığını vurgulayan Taşçı, ilgili makamlardan da gerekli desteği bulamadığını savunarak, "Lütfen sesimi duyurun. Ağabeyimin kaçtığına inanmıyorum. Bunca zaman içinde beni mutlaka arardı. Ölü ya da diri ağabeyimin bulunmasını istiyorum" ifadelerini kullandı.
Editör: Vitrin Haber