Sinop eski AK Parti Sinop merkez ilçe başkanlarından Sinoplu İşadamı Ahmet Ünal’a İstanbul Büyükçekmece'deki iş yerinde kimliği belirsiz kişiler tarafından muştalı saldırı düzenlendi.

Saldırı sonucu vücuduna aldığı darbeler nedeniyle yaralanan Ünal tedavi altına alındı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

2016 YILINDA İŞ YERİ YAKILMIŞTI
Sinop'ta siyaseti bırakarak İstanbul'a yerleşen ve Sinop'ta ki mermercilik işini devam ettiren Ünal, sektöründe kısa sürede öne çıkmıştı. Aynı zamanda mezarlık işleriyle de uğraşan Ahmet Ünal’ın iş yerlerindeki prefabrik ofisi 2016 yılında önce, güpegündüz vinçle çalınarak boş bir arazide parçalanmış, arrdından yeni ofis yapan Ünal'ın iş yeri aynı yıl ekim ayında kimliği belirsiz kişilerce molotof kokteyl ile kundaklanarak yakılmıştı. 

SALDIRGAN YAKALANDI
O tarihte, isteklerini yerine getirmediği mezarlık mafyası tarafından saldırıya uğradığını iddia eden Ahmet Ünal, yaralanmasıyla sonuçlanan son saldırı ardından yaptığı açıklamada, daha önce koruma talebinde bulunduğunu, ancak talebin kabul edilmediğini söyledi. Ahmet Ünal; "Öğlen saatlerinde iş yerine giderken elinde muşta olan bir saldırgan tarafından aniden saldırıya uğradım.Neye uğradığımı şaşırdım bir anda  aldığım kalleşçe darbeler neticesinde burnum ve gözaltında kırıklar oluştu.Şu an hastane hastane geziyoruz.Saldırgan da AK parti Sinop eski milletvekilim sayın Cahit Can’ın özel girişimleri neticesinde kısa sürede  yakalandı.Yaşadığım bu üzücü olaydan sonra bizzat gelerek ya da telefon açarak geçmiş olsun dileklerinde bulunan hemşerilerime çok teşekkür ediyorum" dedi.

Bu arada saldırıyı  gerçekleştiren şahsın Tokatlı olduğu ve Ahmet Ünal gibi mermer işiyle uğraştığı ileri sürüldü. Gözaltına alınan şüphelinin polisteki sorgusu sürüyor.



 
Editör: Vitrin Haber