Gerze ilçesinde çıkan ev yangınını sırasında çökmek üzere olan binaya giren vatandaş oğlunu ve engelli kardeşini kurtarmayı başardı. Adeta can pazarının yaşandığı kabus gibi yangında 1'i ağır 3 kişi yaralandı.

Yangın ilçeye bağlı Sarnıç Köyü Hacı Mahallesinde sabah 07:00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre: çocuklarını okula göndermek için evden ayrılan anne döndüğünde, yangın çıktığını fark etti. O sırada annenin panikle bağırması üzerine uyanan eşi Sami Cırt, kendisini uyku sersemliğiyle dışarı attı. Daha sonra engelli kardeşi ve bir çocuğunun evde olduğunu hatırlayan Sami Cırt, bir anda büyüyen yangının içine dalarak onları kurtarmak istedi. Ahşap olan binanın üst katının çökmesine rağmen Sami Cırt, kardeşi ve oğlunu kurtarmayı başardı.

Çökme sonucu vücudunda ciddi yanıklar oluşan Sami Cırt ile İmam Hatip 6. Sınıf öğrencisi olan oğlu Muharrem ve engelli kardeşi Cengiz Cırt, Sinop Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Baba Sami Cırt burada yapılan ilk müdahalenin ardından durumunun ciddi olması nedeniyle Samsun'a sevk edildi.    

Editör: Vitrin Haber - Gülay Yıldırım Kavak