Sinop İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyonla uyuşturucu madde kullandığı ve sattığı tespit edilen 14 kişi yakalandı.

Sinop İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü tarafından, uyuşturucu operasyonu düzenlendi.

Emniyet ekiplerince uyuşturucu Madde Ticareti konuları ile ilgili olarak yürütülen çalışmalarda; Boyabat İlçesinde ikamet eden C.K, İ.İ, İ.İ, K.Ç isimli şahısların ilçe genelinde ve yakın ilçelerde Uyuşturucu Madde ticareti yaptıklarının tespit edilmesi üzerine, Boyabat Sulh Ceza Mahkemesince verilen arama kararı doğrultusunda Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ( KOM ) Şube Müdürlüğü ve Boyabat İlçe Emniyet Müdürlüğü ile birlikte şahıslara yönelik olarak 6 ev ve 1 iş yerine eş zamanlı operasyon gerçekleştirilerek bahse konu şahıslar yakalandı. Ayrıca adı geçen şahıslarla birlikte uyuşturucu madde ticareti faaliyetlerinde bulunduğu tespit edilen A.K. isimli şahıs da emniyet ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Sinop İl Emniyet Müdürlüğünden gerçekleştirilen operasyonla ilgili yapılan açıklamada, şahıslara yönelik farklı zamanlarda yapılan yakalamalar ve operasyon gününde adreslerde yapılan aramalar sonucunda; Toplam: 72,68 gram BONZAİ uyuşturucu maddesi, 1,89 gram Esrar maddesi ve 10 adet uyuşturucu nitelikli ECSTASY hap ele geçirildiği bildirildi. Yapılan açıklamada ayrıca uyuşturucu madde içicisi 9 kişi ile Uyuşturucu madde ticareti yaptıkları tespit edilen 5 şüpheli toplam 14 kişinin yakalandığı, bunlardan 9’unun ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldığı aktarıldı. Ayrıca uyuşturucu madde ticareti yapan 5 şüpheli şahıs Boyabat Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi. Şahısların buradaki sorgusunun ardından, 4’ü mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. 1’i ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

Editör: Vitrin Haber