Son zamanlarda Sinop'ta da bir çok vatandaşın canını yakan telefonla dolandırıcılık tuzağı sınır tanımıyor. Sinop'ta emekli bir polis memuru da 14 bin TL dolandırıldı. 
Edinilen bilgiye göre; Sinop’ta emekli bir polis memuru A.K'yi arayarak, kendisini polis olarak tanıtıp kimlik bilgilerinin çalındığını ve terör örgütünün banka hesaplarını kullandığını söyleyen bir şahıs, 'sizi ve hesabınınızı koruma altına almamız gerekiyor’ diyerek para talebinde bulundu. 

Telefonla görüştüğü kişilerin yanlarından polis telsizi anonsu ve siren sesi geldiğini de duyan A.K karşısındaki kişilerin polis, hakim ve savcı olduğu kanaatine vararak dolandırıcıların kendisine yönelttiği talimatları bir bir yerine getirdi. Daha sonra dolandırıcıların verdiği talimatlar doğrultusunda biriktirdiği altınlarını kuyumcuda bozduran A.K, Sinop PTT'ye giderek kendisine verilen hesap numaralarına 11 bin TL yatırdı. Ardından Ziraat Bankası'na da 3 bin TL para yatırdı.  Evden altınların alındığını fark eden A.K’nin yakınları durumu polise bildirerek yardım istemesi üzerine, olayın bir dolandırıcılık olayı olduğu anlaşıldı. A.K'nin sadece Ziirat Bankası'na yatırdığı 3 bin TL'si bloke edilerek kurtarılabildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor. 

Editör: Vitrin Haber