İstanbul’daki evinde kazara başından tek kurşunla vurularak hayatını kaybeden Yarbay Mine Demet Güngör (48), memleketi Sinop'ta gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. 

GATA'dan Başhemşire Sağlık Yarbay olarak emekli olması ardından özel bir üniversitede öğretim üyeliği görevini sürdüren Mine Demet Güngör, İstanbul Altunizade'deki evinde beylik silahını temizlerken, tabancanın ateş alması sonucu başından vurularak hayatını kaybetti.  

Güngör'ün cenazesi ilk olarak Gelincik Camisi yanındaki baba evine getirilerek burada helallik alındı. Ardından Türk bayrağına sarılı tabutla Alaaddin Camisi'ne getirilen Güngör için öğlene müteakiben cenaze namazı kılındı. Cenazeye; Erfelek Belediye Başkanı Muzaffer Şimşek, CHP Sinop Eski İl Başkanı Mustafa Acun, merhume Yarbayın eniştesi KESK Sinop Dönem Sözcüsü Metin Gürbüz ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

Acılı baba Orhan Gül ve anne Ayşen Gül ile, Yarbay Güngör'ün çocukları Neyal ve Fırat ile acılı eş emekli Albay Fuat Güngör'de hayatını kaybeden Mine Demet Güngör için gözyaşı döktü. Leyal Güngör annesinin al bayraklı tabutuna sık sık sarılarak ağladı.  Kılınan Cenaze Namazı ardından Güngör'ün cenazesi askeri tören mangasının omuzlarında taşınarak cenaze aracına konuldu. İki çocuk annesi Mine Demet Güngör öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Çukurbağ Mezarlığı’nda gözyaşları arasında toprağa verildi. Mezarlık çıkışında Yarbay Mine Demet Güngör'ün yakınları taziyeleri kabul etti.  

MİNE DEMET GÜNGÖR 
Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nden (GATA) Başhemşire Sağlık Yarbay olarak emekli olan ve daha sonra da özel bir üniversitede öğretim üyesi olarak görevini sürdürdüğü sırada hayatını kaybeden Mine Demet Güngör, Sinop esnaflarından Orhan Gül ve Ayşen Gül'ün kızları, İsmet Kadir Gül ve Özlem Gürbüz'ün ablaları, Devlet Su İşlerinde Çalışan ve aynı zamanda KESK Dönem Sözcüsü olan Metin Gürbüz'ün baldızıydı. 1968 Sinop Doğumlu olan Mine Demet Güngör; bir çok idari görevi başarıyla yürütmüştü. Güngör'ün bulunduğu görevler şunlar; GATA Hemşirelik Yüksek Okulu Bölük Komutanlığı (1990-1991), Diyarbakır 600 Yataklı Asker Hastanesi Cerrahi Bölümler Sorumlusu (1991-1993), Diyarbakır 600 Yataklı Asker Hastanesi Başhemşire Yardımcısı (1993-1995), Ankara GATA Anesteziyoloji ve Reanimasyon AD. Başhemşire (1995-1999), Tatvan Asker Hastanesi Başhemşiresi (1999-2001), İstanbul Gümüşsuyu Asker Hastanesi Cerrahi Bölümler Sorumlusu (2001-2004), İstanbul Gümüşsuyu Asker Hastanesi Başhemşire Yardımcısı (2004-2008), İstanbul Gümüşsuyu Asker Hastanesi Başhemşire (2008-2009), Gazikent Üniversitesi SBYO Kuruculuğu (2011-2012), Gazikent Üniversitesi SBYO Koordinatörlüğü(2011-2012) 
Editör: Vitrin Haber