Sinop'ta, telefonla arayarak kendisini savcı olarak tanıtan kişi tarafından dolandırılmak istenen kamu görevlisi, eşinin durumdan şüphelenerek polise haber vermesi üzerine dolandırılmaktan kurtarıldı. 
     
Alınan bilgiye göre, kentte bir kamu kurumunda görev yapan Ahmet G'yi cep telefonundan arayan ve kendisini savcı olarak tanıtan kişi, kredi kartı hesabından terör örgütü adına 16 bin lira havale edildiğini iddia ederek, Ahmet G'den bu durumu düzeltmek için para istedi. Aldığı banka hesabına para yatırmak için iş yerinden ayrılan Ahmet G, bu sırada eşini aradı. Eşinin de ev telefonundan kendisini polis olarak tanıtan bir kişi tarafından arandığını öğrenen Ahmet G, parayı yatırmak üzere bir bankanın ATM'si önüne geldi. 
     
Bu sırada durumdan şüphelenen eşi, Ahmet G'yi aramaya çalıştı ancak dolandırıcılarla konuştuğu için telefonu sürekli meşgul olunca eşine ulaşamadı, bunun üzerine polise ihbarda bulundu. 
     
Sivil polis ekipleri, aldıkları bilgiler doğrultusunda Ahmet G'yi dolandırıcılara ATM'den 3 bin 250 lira göndermek üzereyken bularak uyardı. 
     
Ahmet G, dolandırılmaya çalışıldığını anlayarak parayı yatırmaktan vazgeçti. Polislere teşekkür eden Ahmet G, kendisini arayan kişilerin bulunması için şikayetçi oldu.

Kenan Türkseven AA



Editör: Vitrin Haber