Ayancık'ta telefon dolandırıcı tarafından kandırılan bir kişi, toplam 14 bin TL dolandırıldı. Telofonda ki dolandırıcının talimatlarını bire bir uygulayan vatandaş, talimat gereği bankaya yatırdığı paranın dekontunu bile yırtarak imha etti. 

Olay ilçeye bağlı bir köyde meydana geldi. Edinilen bilgiye vatandaşın ev telefonunu arayan bir şahıs, kendisini Komiser Murat olarak tanıtarak, "Kimlik bilgilerin kullanılmış ve değişik suçlar işlenmiş. Bu suçların üzerine kalmasını istemiyorsan cep telefonu numarası vereceksin" dedi. 

Telefonda emirler yağdırdı
Telefon numarasını ilk başta vermek istemeyen vatandaşı ikna etmenin çeşitli yollarını arayan şahıs, tekrar “Ben Komiser Murat’ım seni adliyeden arıyorum yanımda savcı var, sicil kaydını çıkardık, sicilin temiz fakat sicilinin bozulmasını istemiyorsan bize cep telefon numaranı vereceksin ve 14 bin TL parayı İstanbul/Aksaray Merkez PTT’sine A.O.D. adına göndereceksin” diyerek vatandaşın üzerinde baskı kurdu. 

Talimatları tek tek yerine getirdi
Telefon numarasını veren vatandaşı arayan şahıs, telefonu hiç kapatmaması gerektiğini, kendisini takip ettirdiklerini, kimse ile konuşmadan bankaya gitmesi gerektiğini söyleyerek yönlendirme yapmaya başladı. İkamet ettiği köyden Ayancık Merkez de hesabı bulunan bankaya giden vatandaş, bankada şahsına ait olan 45 bin Euro parayı bozdurdu. Üzerine atılan suçlardan kurtulmak isteyen vatandaş, toplam 13.500 TL tutan bozdurma işleminden sonra, üzerine 500 TL daha ekleyerek kendisine verilen PTT hesabına 14 bin TL yatırdı. 

Operasyon tamam evine gidebilirsin!
Kendisini Komiser Murat olarak tanıtan şahıs, kandırdığı vatandaşa telefonda; "20 dakika bekle" diyerek telefonu kapattı. 20 dakika sonra tekrar arayan şahıs, “Operasyon tamam, göndermiş olduğun paranın dekontunu yırt at, telefonu kapatabilirsin, köyüne git biz parayı eşine teslim ettik ve ekip seni evinde bekliyor” dedi.

Şok üstüne şok
Bunun üzerine kendisine isnat edilen suçtan kurtulmanın verdiği rahatlıkla köyüne giden vatandaş eve geldiğinde şok üstüne şok yaşadı. Eşine kimsenin para teslim etmediğini öğrenen vatandaş, ikametinde ekip de göremeyince dolandırıldığını anlayarak deliye döndü. Öfkeli vatandaş polise giderek şikayetçi oldu, ancak iş işten geçti. Polis vatandaşı dolandıran şahsın bulunması için çalışma başlattı. 

Sinop İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, bu ve buna benzer dolandırıcılık olaylarında son günlerde artış meydana geldiğini belirterek, vatandaşların dolandırıcılık olaylarına karşı daha dikkatli ve duyarlı olmaları istedi. Yetkililer; telefonla dolandırıcılık yapan şahıs ve telefon numaralarını 155 polis imdat telefonuna bildirmelerinin büyük önem arz ettiğini belirtiyor.

İşte TELE dolandırıcılar böyle yattıkları yerden vatandaşı dolandırıyor. VİDEO


Yattıkları yerden dolandırdılar! paylaşan: vitrinhaber
Editör: Vitrin Haber