Sinop İl Emniyet Müdürü Şeref Aytekin, dolandırıcılarla mücadelelerinin sürdüğünü, son dönemde yaklaşık 50 vatandaşın dolandırılmaktan son anda kurtarıldığını söyledi. 
     
Aytekin, yaptığı açıklamada, vatandaşların ciddi mağduriyetlerine neden olan banka hesaplarından para transferi dolandırıcılık suçlarıyla etkin mücadelenin sürdüğünü belirtti. 
     
Dolandırıcılık suçlarını önleme çalışmaları kapsamında bankalarla ve diğer kurumlarla işbirliği yapıldığını, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından kısa mesajlar gönderildiğini ve İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünün vatandaşları bilgilendirici çalışmalar yaptığını anlattı. 
     
Aytekin, ''Sinop merkezde kurulan Polis Güven Timi ekipleri kontör, lira dolandırıcılığı suçu ile ilgili bankalar, kuyumcular, telefon bayileri, marketler, büfeler, kamu kuruluşları, iş yeri sahipleri ve halkı uyararak bilgilendirdi. Bankamatiklerde para gönderirken dolandırılmak üzere olan 50 civarında vatandaşımızın da dolandırılmasına engel olduk'' dedi. 
     
Emniyet Müdürü Aytekin, son günlerde ortaya çıkan ve vatandaşların ciddi mağduriyetine neden olan banka hesaplarından para transferi dolandırıcılık suçlarıyla daha etkin mücadele açısından vatandaşların, kendisini savcı veya polis olarak tanıtan kişilerin banka hesaplarına para göndermemelerini ve bunlara itibar etmemelerini istedi. 


Halit Gümüş - AA
Editör: Vitrin Haber