Dikmen ilçesinde geçirdikleri traktör kazası sonucu hayatını kaybeden Dikmen Belediye Başkanı Saim İstanbullu'nun ağabeyi Engin İstanbullu (54) ile SİYAD Genel Başkanı Mehmet Kuru'nun babası İsmet Kuru (68) için Dikmen Merkez Camisinde cenaze namazı kılındı. 

Cenazeye: CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Engin Altay, CHP Sinop Milletvekili Barı Karadeniz, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, CHP İl Başkanı Barış Ayhan, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Erfelek Belediye Başkanı Muzaffer Şimşek, ilçe protokolü ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

Kazada hayatlarını kaybeden Engin İstanbullu ve İsmet Kuru için öğleni müteakip cenaze namazı kılındı. Namaz ardından Engin İstanbullu gözyaşları arasında toprağa verildi. İsmet Kuru'nun ise yarın Köseağıl köyünde toprağa verileceği öğrenildi. 

KAZA
Edinilen bilgiye göre: Akçekese köyünden Dikmen ilçe merkezine seyir halinde olan Engin İstanbullu yönetimindeki traktör, baş aşağı ilerlediği sırada kontrolden çıkarak yol kenarındaki toprak yığınına çarpmış, kaza sırasında traktörden fırlayan sürücü İstanbullu ile traktörde bulunan İsmet Kuru olay yerinde hayatını kaybederken, Ali Koca adlı vatandaşta yaralanmıştı.