Feci kaza Boyabat-Sinop karayolunun 16. kilometresi Akçakese mevkisinde meydana geldi. 

Edinilen bilgiye göre; Ayancık'tan İstanbul'a gittiği öğrenilen Fadıl A. yönetiminde üzerinde kepçe taşıyan 34 DJ 5146 plakalı TIR freni boşalması sonucu kontrolden çıktı. Bu sırada TIR kasasında bulunan 40 tonluk kepçe karşı yönden gelen ve Durağan'dan Sinop'a seyir halinde olan Orhan Kemal Yayla (26) yönetiminde ki otomobilin üzerine düştü. Kazada otomobil sürücüsü Kemal Yayla ile otomobilde bulunan aynı aileden Cemile Yayla (23), Elmas Yayla (47), Nilüfer Tekiner (29), Tuğçe Tekiner (8), Yağmur Türkmen (3), Tülay Türkmen (23) olay yerinde hayatını kaybetti. Hurdaya dönnen otomobilin içerisinde ki cesetler Sinop İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne bağlı arama kurtarma ekipleri tarafından güçlükle çıkartıldı.

Kaza sonrusı TIR sürücüsü bölge trafik ekipleri tarafından gözaltına alınması ardından jandarmaya teslim edildi. Cesetler ise Boyabat 75. Yıl Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı. Bu arada kaza ardından araçta olduğu ve hayatını kaybettiği iddia edilen Derya Yayla (23) adlı evin gelininin ise, hamile olduğu için ve doğumuna bir ay kaldığı için evde bırakıldığı öğrenildi. Deryay Yayla, kazanın duyulması ardından fenalaşınca hastaneye kaldırıldı.     

Öte yandan; Durağan ilçesinde ikamet ettiği öğrenilen ailenin sabah saatlerinde Sinop E Tipi Cezaevi'nde yatan babaları Cemal Yayla'yı ziyaret etmek için yola çıktıkları öğrenildi. Baba Cemal Yayla'nında yaklaşık 10 yıl önce öz ağabeyini bir anlaşmazlık nedeni ile öldürdüğü ve 10 yıldır cezaevinde olduğu iddia edildi.   

Editör: Vitrin Haber