Sinop'un Boyabat ilçe merkezli olarak 3 ilde gerçekleştirilen FETÖ/PDY operasyonu kapsamında gözaltına alınan 15 kişiden 2'si tutuklanırken, 8'i adli kontrollü olmak üzere toplam 13 kişi serbest bırakıldı.

Boyabat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan FETÖ/PDY operasyonu kapsamında, Boyabat merkezli olarak, Boyabat ilçe merkezinde 18, Çorum il merkezinde 1, Samsun'un Atakum ilçesinde 1 ve Samsun'un Çarşamba ilçesinde de 1 şüpheli olmak üzere haklarında gözaltı kararı bulunan 22 kişinin, ikameti ve iş yerlerinde arama yapıldı. Aramalar sırasında bazı dijital materyale el konularak, şüpheliler hakkında gözaltı kararı verildi. 

 Arama ve gözaltı kararı verilen şüphelilerden bir tanesinin aynı suçtan Çorum Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında tutuklu olduğu anlaşılırken, bir şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. 20 şüpheliye ise ikametlerinde ve iş yerlerinde ulaşılamayınca, Boyabat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 20 şüpheli hakkında aynı gün yakalama kararı çıkartıldı. Yakalama kararı çıkarılan 20 şüpheliden bir kısmı kendisi teslim oldu. Şüphelilerden bir kısmı da yakalanarak toplam 15 şüpheli savcılıkta ifade verdi. Savcılık ifadeleri ardından 5 kişi serbest bırakılırken, 2 kişi çıkartıldıkları mahkemece tutuklandı, 8 kişi de adli kontrol şartıyla serbest kaldı. 

BAŞSAVCI ŞENGÖZ YAZILI AÇIKLAMA YAPTI
 Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Boyabat Cumhuriyet Başsavcısı Salih Şengöz, soruşturmanın sürdüğünü söyledi. Salih Şengöz açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Yakalama kararı çıkarılan 20 şüpheliden bir kısmı kendisi teslim olmuş, bir kısmı da yakalanarak 15 şüpheli hakkındaki yakalama kararı infaz edilmiş olup, 5 şüpheli Cumhuriyet Başsavcılığımızca ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılmış, 6 şüpheli hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımızca Boyabat Sulh Ceza Hakimliğinden adli kontrol tedbiri talep edilmiş ve mahkemece 6 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verilmiştir. Cumhuriyet Başsavcılığımızca 4 şüpheli hakkında Boyabat Sulh Ceza Hakimliğinden tutuklama talep edilmiş, mahkemece iki şüpheli tutuklanmış diğer iki şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı verilmiştir. Haklarında yakalama kararı çıkarılan 6 şüpheli henüz yakalanamamıştır. Cumhuriyet Başsavcılığımızca yukarıda belirtilen şüpheliler dışında ayrıca 22 şüphelinin ifadesi alınması için kolluğa talimat yazılmış olup, 3 şüpheli dışında diğerlerinin ifadeleri alınmıştır. Soruşturma safahatından ve sonucundan gerektiğinde ayrıca bilgi verilecektir

BASIN AÇIKLAMASINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


 
Editör: Vitrin Haber