Gerze ve Türkeli ilçelerinde serinlemek için girdikleri denizde akıntıya kapılan 19 yaşında ki iki genç boğularak hayatını kaybetti. 

İlk boğulma vakası Cumartesi günü saat 12:50 sıralarında Türkeli ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Kastamonu'da ikamet ettikleri öğrenilen Uğur Özer (19) ve Safiye D. (27) adlı iki kişi Türkeli Kirazlı Plajı'nda serinlemek için denize girdi. Bir süre sonra ikili akıntıya kapıldı. 

Çevredekiler tarafından denizden çıkartılan 19 yaşındaki Uğur Özer olay yerinde hayatını kaybetti. 

Denizden çıkarılması ardından ambulansla Türkeli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Safiye D. ise burada yapılan ilk müdahalenin ardından Sinop Atatürk Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Safiye D.'nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Denizden baygın halde çıkartıldı

İkinci boğulma vakası ise Gerze ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre saat 14:30 sıralarında Töngel Mahallesi'nde arkadaşıyla birlikte serinlemek için denize giren Mustafa Özcan (19), bir süre sonra akıntıya kapılarak gözden kayboldu. Çevredekiler tarafından denizde baygın vaziyette bulunan Mustafa Özcan kaldırıldığı Gerze Devlet Hastanesi'nde tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Mustafa Özcan'ın cenazesi savcılık talimatıyla otopsi için Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Her iki boğulma vakası ardından başlatılan soruşturma sürüyor.  

Editör: Vitrin Haber