Olay ilçeye bağlı Binerli köyü Pelitcik Mahallesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; Boyabat ilçe merkezindeki pazardan dönen Necip Çetinkaya (90) evde eşi Beyaz Çetinkaya'nın (80) cesediyle karşılaştı. Şok geçiren yaşlı adam komşularını çağırması ardından olay jandarmaya haber verildi. 

Sinop Devlet Hastanesi morgunda yapılan otopside, yaşlı kadının sağ göz altı ve boğazında şişlik ve morluklar belirlenirken, 2 kaburga kemiğinin kırık olduğu tespit edildi.

Bu arada; İstanbul Karagümrük’te ikamet eden ve köye misafir olarak gelen U. A.'nın (17) yaşlı kadının evinde yalnız kaldığını öğrenmesi üzerine eve girerek yaşlı kadının üzerindeki ziynet eşyalarını almaya çalıştığı ve Beyaz Çetinkaya'yı dövdüğü ileri sürüldü.   

İlçe merkezinde Jandarma tarafından yakalanarak gözaltına alınan U.A’nin üzerinden yaşlı kadından gasp ettiği sanılan 2 adet Cumhuriyet altını ve 600 TL çıktı. Katil zanlısı U.A. çıkartıldığı mahkemece tutuklanarak Boyabat Kapalı Cezaevine gönderildi. U.A'nın suçunu itiraf ettiği ileri sürüldü. Soruşturma devam ediyor. 

 
Editör: Vitrin Haber