Ayancık ilçesinde kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından çuvallara konulmuş halde yaklaşık 800 kilo fındık çalındı. Jandarma konuyla ilgili soruşturma başlattı. 

Olay ilçeye bağlı Tarakçı köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Hasan Eren'e (75) ait eve, hane halkının kestane toplamaya gittiği sırada giren kimliği belirsiz kişi yada kişiler, bahçeden toplanması ardından kozasından ayıklanarak 40-45'er kiloluk çuvallara konulmuş yaklaşık 800 kilogram ağırlığında ve 13 bin TL değerindeki fındıkları alarak kayıplara karıştı.  

Daha sonra eve gelen hane sakinleri, evin kapısının zorlama olmaksızın anahtarla açılmış olduğunu ve fındıkların çalındığını görünce jandarmaya haber verdi. Jandarma olayla ilgili çalışma başlattı. 

Dedesine ait fındıkların çalışması ardından kendisinin şikayetçi olduğunu belirten Harun Eren, her bir tanesinde tüm aile fertlerinin emeği olan fındıkları çalanların bulunmasını istedi. Yaklaşık 3 haftadır fındıkların çuvallanmasına kadar geçen süreçte büyük bir emek ve insan gücünün olduğunu kaydeden Harun Eren, "Ben 17'sinde düğün yaptım, 19'unda eşimle birlikte fındık toplamaya gittim. Yapılan büyük bir haksızlık ve kul hakkına girmek. Benim gibi birçok kişinin de emeği söz konusu" dedi. 

'Bizi bilen birileri yaptı'
Harun Eren sözlerine şöyle devam etti; "Öğle saatlerinde kestane toplamak için dağa çıktık. Daha sonra köye geldiğimizde kapının kilidi, anahtarı sakladığımız yerden alınması suretiyle açıldığını fark ettik. Daha sonra eve geldiğimizde haftalardır emek verdiğimiz fındığın çalındığını görünce adeta şok olduk. Biz hırsızlık olayına karışanların bizleri mutlaka tanıdığını düşünüyoruz. Yani bizi ve evimizi bilen birileri bunu yaptı diye tahmin ediyorum. İnanın çok çaresiz kaldık. Bu konuda bilgisi olanların bize ya da jandarmaya ulaşmalarını istiyoruz. Toptan kestane alımı yapan tüccarlarımızın da bu konuda dikkatli olmalarını talep ediyoruz" 



Editör: Vitrin Haber